Slide központban az egészség

Az egészség a testünk egyensúlya. Egyensúlyban van a test, a mozgás és a pihenés, a táplálkozás, a gondolataink.
Ez az egyensúly dinamikus, folyamatosan változó, és benne minden mindennel összefügg, minden mindenre hat. Ha felborul, annak jeleit rövid távon kellemetlenségként tapasztaljuk, hosszabb távon betegségek, sérülések formájában találkozunk velük.

A Fontanus Egészségközpont szakemberei azért dolgoznak, hogy segítsenek az egyensúly fenntartásában,
vagy ha felborult, segítsenek annak helyreállításában.

+36 30 709 4402

Szakértőink

Az Egészségközpont tevékenysége mögött több évtizednyi szakmai tapasztalat, valamint a Fontanus tudományos kutatásai és módszerei állnak. Szakembereink számos kutatást vezettek egészségmegőrzés, rehabilitáció, egészségfejlesztés területén, és nagy tapasztalatuk van a kutatások eredményeinek felhasználásában.

anim_0 Mozgásszervi problémák anim_2 Dr. Bajzik Éva DR. BAJZIK ÉVA mozgásszervi rehabilitációs szakorvos,
manuálterapeuta
"15 éve foglalkozom emberekkel, akik javarészt mozgásszervi panaszokkal érkeznek hozzám. A betegeim rendkívül széles palettáról kerülnek ki: állandó ülőmunkát végzőktől kezdve az élsportolókig, sérülés utáni rehabilitációs problémával rendelkezőktől a krónikus panaszokkal élőkig, gyerekektől kezdve a kismamákon át a nyugdíjasokig." Jelentkezés

anim_0 táplálkozási tanácsok anim_2 DR. BUGRIS VALÉRIA vegyész, táplálkozás- és élelmiszertudományi szakember "Életem nagy részét részecskekutatással, kismolekulák-, DNS és fehérjék vizsgálatával töltöttem. Több mint 12 éve foglalkozom táplálkozáskutatással, vizsgálom a táplálkozást és annak hatására végbemenő biokémiai folyamatokat. Megszerzett ismereteimre és tapasztalataimra alapozva kutatom a megfelelő, egyénre szabott étrendet. Célom megosztani ismereteimet a valódi egészségről, melynek alapja a táplálkozás és a testünkre való odafigyelés." Jelentkezés

anim_0 Mozgásszervi rehabilitáció anim_2 Csovcsics Kitti CSOVCSICS KITTI Kutatásvezető Balance² instruktor "A Balance² mozgásterápiás edzésmódszerrel azzal dolgozhatunk, amink van, ott szállhatunk be, ahol éppen tartunk és rajtunk áll, meddig jutunk el benne. Megtanulhatók a test jelzései, kitartó munkával azokat figyelve lehet fejlődni lépésről-lépésre. Kutatásaim során a Balance² rendszeres alkalmazásának hatékonyságát vizsgálom, és ez alapján szívesen ajánlom mindenki számára, akár a rehabilitációban, akár önálló edzésprogramként." Jelentkezés

anim_0 Sportfilozófiai tanácsadás anim_2 Hacker Péter HACKER PÉTER Sportfilozófus, szakedző, mozgásterapeuta "A sportfilozófiát mint új szemléletmódot a Fontanusnál hoztuk létre. Lényege, hogy a sportolót fizikai, mentális és érzelmi szintjének összességeként, emberként tekintjük. Sokkal fontosabb a teljes körű fejlesztés, az emberben zajló folyamatok, összefüggések megértése, mint ha csupán a testre koncentrálnánk. A módszerrel nem csak a sportban nő a teljesítőképesség, de számos képesség fejleszthető, így az ember az élet más területein is hatékonyabbá, kiegyensúlyozottabbá és felszabadultabbá válhat." Jelentkezés

Slide

Beszélgetések a filozófussal

“Gnōthi seauton” – Ismerd meg önmagad – ezeket a szavakat vésték a delphoi jósda bejárata fölé. Önmagunk megismerése, a gondolataink frissen tartása hatással van a testi jól-létünkre, a közérzetünkre, az egészségünkre.

A filozófia bölcsészettudomány, ugyanúgy, mint például a pszichológia, azonban annál nagyobb múlttal és tágabb szemléletmóddal rendelkezik.

Pszichoterápia

Slide

Beszélgetés a filozófussal

Slide

Az elmúlt évezredek gondolkodói számos olyan gondolatot fogalmaztak meg, amiket ma is alkalmazhatunk a mindennapokban, ha aktualizáljuk őket. A filozófussal való beszélgetésben felfedezhetjük a régi korok bölcsességeit, a segítségével képesek lehetünk azokat a saját életünkre vonatkoztatni. Alkalmunk nyílik olyan szemszögből megvizsgálni a problémáinkat, ahonnan magunktól talán soha nem vizsgáltuk volna. A legtöbb esetben a beszélgetés, a kérdések és válaszok, a kapott szemszögek elvezetnek odáig, hogy önállóan meg tudjuk válaszolni a saját kérdéseinket.

A filozófia eszközeit alkalmazva hatékonyabbak tudunk lenni életünk minden területén, a munkában, tanulásban, sportban, szeméyes kapcsolatainkban, és általában: segít eligazodni a világban. A beszélgetések során arra is nyílik lehetőség, hogy mélyebbre ássunk, hiszen a filozófiai konzultáció közös kutatás és izgalmas kaland, a résztvevőkön múlik, mit hoznak ki belőle.

Jelentkezés

Török-Szabó Balázs

Filozófus, a Fontanus Központ szakmai vezetője

“A filozófia nézőpontja a lehető legszélesebb, mindent egészben igyekszik vizsgálni: a világot, az embert, az életet. Ezért nem csupán arra alkalmas, hogy különböző tudományterületek összefogásához szolgáltasson alapot, de arra is, hogy egyéni problémák megoldásához adjon széleskörű rálátást.

Közel 20 éves munkám során az ember működését, a gondolkodást, a tudatot, az értelmet, a fejlődést kutatom. A tudományos munka mellett számos beszélgetésben, előadásban, könyvben, cikkben, blogban vizsgálom azt, hogyan lehet a filozófiát a hétköznapi életben is alkalmazni.
A  Fontanus Központban folytatott kutatásoknál az új eredmények és a feltárt ismeretek átfogó rendszerezése fontos szempont. Legalább ennyire fontosnak tartom, hogy hogyan tud fejlődni az ember, hogyan tudja fejleszteni a környezetét a gyakorlatban, a mindennapok során. A Beszélgetés a filozófussal konzultáció ehhez nagyon hasznos módszer.
Ha szeretnénk változtatni az életünkön, szeretnénk megérteni és megoldani azokat a kérdéseket és problémákat, amikkel a hétköznapokban találkozunk, abban nagyon sokat segít az, ha valakivel együtt gondolkodhatunk. A konzultáció során a beszélgetőtárs megismerheti azt, hogy mások, nagy gondolkodók hasonló kérdések kapcsán mire jutottak, de lehetősége van arra is, hogy olyan nézőpontokból vizsgálja a kérdéseit, amikre talán egyedül soha nem jutott volna. Hogy mit osztunk meg magukból a beszélgetésben, az teljesen ránk van bízva. Egymás kölcsönös tisztelete az alap, a cél pedig az, hogy az együtt gondolkodás során új felfedezésekre, válaszokra jussunk. A filozófia hétköznapokban is alkalmazható eszközeinek elsajátításával a konzultáció résztvevője egyszerre ismerheti meg az elméletet és sajátíthatja el a gyakorlatot, új eszközöket, módszereket tanulhat meg, amelyek alkalmazásával önállóan tud változtatni, fejlődni, kihozni magából a benne rejlő lehetőségeket – ha akarja.”

Fizikai egyensúly

Dr. Bajzik Éva

Mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, manuálterapeuta
dr.bajzik.eva@fontanus.hu

Dr. Bugris Valéria

Vegyész, táplálkozás- és élelmiszertudományi szakember
bugris.valeria@fontanus.hu

Csovcsics Kitti

Kutatásvezető Balance² instruktor
csovcsics.kitti@fontanus.hu

Hacker Péter

Sportfilozófus, szakedző, mozgásterapeuta
hacker.peter@fontanus.hu

Mentális egyensúly

Török-Szabó Balázs

Filozófus, a Fontanus Központ szakmai vezetője
torok-szabo.balazs@fontanus.hu

A Fontanus Egészségközpont Szegeden,
a Vadász utca 2/B-ben várja vendégeit.

Egészségközpontunk szolgáltatásait mindenki a saját felelősségére veheti igénybe.
Bővebb tájékoztatásért vagy további információkért keressen bennünket!
fontanus@fontanus.hu