Fontanus Egészségközpont Szeged

A Fontanus Egészségközpontnál a test egyensúlyának a fenntartásában és helyreállításában segítünk.

Az egészség az, amikor egyensúlyban van a test, a mozgás és a pihenés, a táplálkozás, a gondolataink.

Ez az egyensúly dinamikus, folyamatosan változó, és benne minden mindennel összefügg, minden mindenre hat. Ha felborul, annak jeleit rövid távon kellemetlenségként tapasztaljuk, hosszabb távon fájdalom, betegségek, sérülések formájában találkozunk velük.

A Fontanus Egészségközpont szakemberei azért dolgoznak, hogy segítsenek az egyensúly fenntartásában,
vagy ha felborult, segítsenek annak helyreállításában.

Hívjon minket bizalommal!

+36 30 709 4402

Fontanus Egészségközpont Szeged

Központban az egészség!

Egy egészségközpont meglátogatása fontos lépés lehet a teljes testi és mentális egészségük fenntartása érdekében. Egészségközpontunkban számos szolgáltatás és program elérhető, amelyek támogatják az embereket az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában.

A Fontanus Egészségközpontban szakértő egészségügyi specialistákkal dolgozunk együtt: orvosokkal, rehabilitációs szakemberekkel, gyógytornászokkal, masszőrökkel, mozgásterapeutákkal, táplálkozástudományi és más szakemberekkel, akik segítenek a megfelelő egészségstratégiák kiválasztásában és kialakításában.

Különböző szolgáltatásokat kínálunk mozgásszervi vagy táplálkozási panaszok esetére, sportolóknak vagy hétköznapi mozgásigény kielégítésére, beleértve az egészségügyi tanácsadást, táplálkozási terveket, testmozgás programokat, csoportos edzéseket és más szolgáltatásokat.

Az egészségközpont felkeresése nem csak a rehabilitációban, hanem a prevencióban is fontos szerepet játszhat. Az itt elérhető szolgáltatások segíthetnek az egészségügyi problémák korai felismerésében, megelőzésében és kezelésében, még mielőtt azok súlyosabbá válnának.

Fontanus Egészségközpont Szeged
szolgáltatásai és árai

Az Egészségközpont árai 2024. 02. 01-től érvényesek

Rehabilitációs orvosi vizsgálat, rehabilitációs terv, manuálterápia

Felnőttek, első alkalom

22.000 Ft

Felnőttek, kontroll

18.000 Ft

Gyermekek, első alkalom

18.000 Ft

Gyermekek, kontroll

15.000 Ft

Mozgásszervi szakedzői állapotfelmérés

28.000 Ft

Mozgásszervi szakedzői állapotfelmérés – Fontanus ügyfelek részére

20.000 Ft

Egyéni edzésterv készítése

20.000 Ft

Sportfilozófiai tanácsadás – felnőttek számára

12.000 Ft / alkalom

Sportfilozófiai tanácsadás – gyermekek számára

7.000 Ft / alkalom

Sportfilozófiai tanácsadás – csoportos, csapatok számára

29.000 Ft / alkalom

(Személyes vagy online)

Táplálkozási tanácsadás – első alkalom

24.000 Ft

Táplálkozási tanácsadás – kontroll

17.000 Ft

Komplex személyre szabott étrend

40.000 Ft

Komplex májtisztító étrend

27.000 Ft

Komplex személyre szabott étrend és konzultáció

48.000 Ft

Első alkalmas mozgásterápiás állapotfelmérés

23.000 Ft

Balance² ReFit – Egyéni mozgásszervi rehabilitációs foglalkozás 

Egy alkalom (45 perc): 9.000 Ft
8 alkalmas bérlet: 68.000 Ft (8.500 Ft / alkalom)

Balance² ReFit – Összevont mozgásszervi rehabilitációs foglalkozás
(Egyszerre maximum 2 fő részére, hasonló jellemzőkkel)

Egy alkalom (45 perc): 6.500 Ft
8 alkalmas bérlet: 48.000 Ft  (6.000 Ft / alkalom)

🗓HÉTFŐ

17:45-18:45 – PreFit
19:00-20.00 – FreshFit

🗓SZERDA

8:30-9:30 – Reggeli Balance² (PreFit)*
10:00-11:00 – Kismama Balance²*

17:45-18:45 – PreFit
19:00-20.00 – Balance² Mínusz

🗓CSÜTÖRTÖK

19:00-20:00 – Balance Women

🗓PÉNTEK

8:30-9:30 – Balance² Mínusz
10:00-11:00 – Kismama Balance²*

16:00-17.00 – Balance² Mínusz

*a Reggeli és a Kismama Balance²-ra bejelentkezés szükséges!
 Ha jönnél, kérünk, hogy előtte időben telefonálj: 06 70 944 6125


Árak:

B2P2 OneFit1   |  (1 alkalom)

2.500 Ft

B2P2 MultiFit10  |  (10 alkalmas bérlet, 2 hónapig érvényes)

22.000 Ft (2.200 Ft / alkalom)
Kedvezményesen: 18.000 Ft (1.800 Ft / alkalom) – Kisgyermekes anyukáknak, diákoknak, nyugdíjasoknak

B2P2 DoubleFit10  |  (10 alkalmas bérlet, 2 fő részére)
A DoubleFit bérletet két fő részére állítjuk ki, így ketten együtt járhattok Balance² órákra. Egy alkalomnak az számít, ha legalább egyikőtök ott van az órán.

25.000 Ft / 2 fő

B2P2 MonthlyFit  |  (bármennyi alkalom, 1 hónapig érvényes)

22.000 Ft

B2P2 QuarterlyFit  |  (bármennyi alkalom, 3 hónapig érvényes)

55.000 Ft

B2P2 Kid&ParentFit  |   (10 alkalmas bérlet, 2 fő részére)
12 év feletti gyermek és egyik szülője számára kiállított kedvezményes bérlet.

23.000 Ft / 2 fő

+ Vendég
Minden bérlet időszaka alatt 1 alkalommal 1 vendéget hozhatsz magaddal!

0 Ft

Gyógytorna

10.500 Ft / alkalom
8 alkalmas bérlet: 80.000 Ft (10.000 Ft / alkalom)

Online gyógytorna

Egy alkalom : 7.900 Ft
8 alkalmas bérlet: 59.200 Ft  (7.400 Ft / alkalom)

30 perces masszázs

5.000 Ft

60 perces masszázs

10.000 Ft
5 alkalmas bérlet: 47.500 Ft (9.500 Ft / 60 perces alkalom)
10 alkalmas bérlet: 80.000 Ft (8.000 Ft / 60 perces alkalom)

90 perces masszázs

13.000 Ft

Miért válassza az Egészségközpont szolgáltatásait?

Egészségközpontunkban kiemelten figyelünk a testi és mentális egyensúlyra. Az egészséges életmódra összpontosító programok, edzések, mozgásformák mellett több különböző tanácsadás is elérhető, hogy segítsen a lehetséges problémák felkutatásában, kezelésében.

Az Egészségközpont által kínált szolgáltatások között szerepelnek csoportos és egyéni edzések és foglalkozások, amelyek segíthetnek az embereknek az aktív életmód kialakításában. Az Egészségközpont szervezésében létrejövő programoknál a rendszeres részvétel nemcsak fizikai, hanem szociális szempontból is előnyös lehet, mivel lehetőséget nyújt az embereknek az egészséges életmód iránti közös érdeklődés megosztására és egymás támogatására.

Így az Egészségközpont komplex megközelítést kínál az egészség terén, elősegítve a teljes testi és mentális egészség kialakítását és fenntartását. A nálunk elérhető szolgáltatások és programok sokfélesége lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb utat az egészséges élet felé.

Balance² (B2P2)

Mozgásterápiás edzésmódszer: a XXI. század emberének kifejlesztve
Csoportos edzések és egyéni foglalkozások a Fontanus Egészségközpont szolgáltatásai között!

Egészségközpont

Az Egészségközpont szakértői

A Fontanus Egészségközpont tevékenysége mögött több évtizednyi szakmai tapasztalat, valamint a Fontanus tudományos kutatásai és módszerei állnak. Szakembereink számos kutatást vezettek egészségmegőrzés, rehabilitáció, egészségfejlesztés területén, és nagy tapasztalatuk van a kutatások eredményeinek gyakorlati felhasználásában.

Az Egészségközpont szakértői kulcsfontosságú szerepet játszanak az egyének egészségügyi céljainak elérésében. A szakértő orvosaink, táplálkozási szakembereink, gyógytornászaink és instruktoraink segítenek, hogy személyre szabott lehetőségeket, egészségprogramokat kínáljunk a megoldásra vágyók számára.

Az Egészségközpont szakértői az egészséges életmód meghatározó elemeinek megértésével segítenek elérni az egészség dimanikus egyensúlyát.

Az Egészségközpont szakértői tanácsai révén könnyen integrálhatjuk életmódunkba az egészségesebb életmód gyakorlati lépéseit.

Dr. Bajzik Éva
egészségközpont
Csovcsics Kitti
Hacker Péter

Beszélgetések a filozófussal

“Gnōthi seauton” – Ismerd meg önmagad – ezeket a szavakat vésték a delphoi jósda bejárata fölé. Önmagunk megismerése, a gondolataink frissen tartása hatással van a testi jól-létünkre, a közérzetünkre, az egészségünkre.

A filozófia bölcsészettudomány, ugyanúgy, mint például a pszichológia, azonban annál nagyobb múlttal és tágabb szemléletmóddal rendelkezik.

Pszichoterápia

Beszélgetés a filozófussal

Az elmúlt évezredek gondolkodói számos olyan gondolatot fogalmaztak meg, amiket ma is alkalmazhatunk a mindennapokban, ha aktualizáljuk őket. A filozófussal való beszélgetésben felfedezhetjük a régi korok bölcsességeit, a segítségével képesek lehetünk azokat a saját életünkre vonatkoztatni. Alkalmunk nyílik olyan szemszögből megvizsgálni a problémáinkat, ahonnan magunktól talán soha nem vizsgáltuk volna. A legtöbb esetben a beszélgetés, a kérdések és válaszok, a kapott szemszögek elvezetnek odáig, hogy önállóan meg tudjuk válaszolni a saját kérdéseinket.

A filozófia eszközeit alkalmazva hatékonyabbak tudunk lenni életünk minden területén, a munkában, tanulásban, sportban, személyes kapcsolatainkban, és általában: segít eligazodni a világban. A beszélgetések során arra is nyílik lehetőség, hogy mélyebbre ássunk, hiszen a filozófiai konzultáció közös kutatás és izgalmas kaland, a résztvevőkön múlik, mit hoznak ki belőle.

Török-Szabó Balázs

Filozófus, a Fontanus Központ szakmai vezetője

“A filozófia nézőpontja a lehető legszélesebb, mindent egészben igyekszik vizsgálni: a világot, az embert, az életet. Ezért nem csupán arra alkalmas, hogy különböző tudományterületek összefogásához szolgáltasson alapot, de arra is, hogy egyéni problémák megoldásához adjon széleskörű rálátást.

Közel 20 éves munkám során az ember működését, a gondolkodást, a tudatot, az értelmet, a fejlődést kutatom. A tudományos munka mellett számos beszélgetésben, előadásban, könyvben, cikkben és blogban vizsgálom azt, hogyan lehet a filozófiát a hétköznapi életben is alkalmazni.

A  Fontanus Központban folytatott kutatásoknál az új kutatási eredmények és a feltárt ismeretek átfogó rendszerezése fontos szempont. Mindemellett azt legalább ennyire fontosnak tartom, hogy hogyan tud fejlődni az ember, hogyan tudja fejleszteni a környezetét a gyakorlatban, a mindennapok során. A Beszélgetés a filozófussal konzultáció ehhez nagyon hasznos módszer.

Ha szeretnénk változtatni az életünkön, szeretnénk megérteni és megoldani azokat a kérdéseket és problémákat, amikkel a hétköznapokban találkozunk, abban nagyon sokat segít az, ha valakivel együtt gondolkodhatunk. A beszélgetés során a beszélgetőtárs megismerheti azt, hogy mások, nagy gondolkodók hasonló kérdések kapcsán milyen gondolatokra jutottak, de lehetősége van arra is, hogy olyan nézőpontokból vizsgálja a kérdéseit, amikre talán egyedül soha nem jutott volna. Hogy a beszélgetés során mit és mennyit osztunk meg magukból, az teljesen ránk van bízva. Egymás kölcsönös tisztelete az alap, a cél pedig azhogy az együtt gondolkodás során új felfedezésekre, válaszokra jussunk.

filozófia hétköznapokban is alkalmazható eszközeinek elsajátításával a konzultáció résztvevője egyszerre ismerheti meg az elméletet és sajátíthatja el a gyakorlatot, új eszközöket, módszereket tanulhat meg, amelyek alkalmazásával önállóan tud változtatni, fejlődni, kihozni magából a benne rejlő lehetőségeket – ha akarja.”

A Fontanus Egészségközpont Szegeden,
a Vadász utca 2/B-ben várja vendégeit.

Fizikai egyensúly

Dr. Bajzik Éva

Mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, manuálterapeuta
dr.bajzik.eva@fontanus.hu

Dr. Bugris Valéria

Vegyész, táplálkozás- és élelmiszertudományi szakember
bugris.valeria@fontanus.hu

Csovcsics Kitti

Kutatásvezető Balance² instruktor
csovcsics.kitti@fontanus.hu

Hacker Péter

Sportfilozófus, szakedző, mozgásterapeuta
hacker.peter@fontanus.hu

Mentális egyensúly

Török-Szabó Balázs

Filozófus, a Fontanus Központ szakmai vezetője
torok-szabo.balazs@fontanus.hu

A Fontanus Egészségközpont szolgáltatásait mindenki a saját felelősségére veheti igénybe.
Bővebb tájékoztatásért vagy további információkért keressen bennünket!
fontanus@fontanus.hu