Érveléstechnika és retorika – akkreditált ügyvédképzés (online)

Érveléstechnika és retorika

A jogászi munkakörökben, a sikeres praxishoz óriási jelentősége van annak, hogy a meglévő ismeretet mennyire sikerül egy adott helyzetre alkalmazni, és azt sikerül-e levezetni, bemutatni egy-egy beadványban, egy-egy perbeszédben, védőbeszédben, vagy egy-egy üzleti tárgyalás jogi támogatása során.

A nyilvános beszéd, érvelés, a kommunikáció és verbális megnyilvánulás logikus, érthető felépítése senkinek sem veleszületett képessége. Egy jó ötlet, egy meggyőző érv még nem garancia arra, hogy a hallgatóság számára is érthető és befogadható az információ.

A retorikai szöveg célja a meggyőző közlés, amihez érveket használ. Az érv olyan megállapítás, vagy körülmény, amely véleményünk igazságát kívánja alátámasztani. Legfontosabb része a bizonyítás, ami összefüggést keres és mutat ki a bizonyítandó állítás és egy másik állítás között.

A képzés interaktív, gyakorlatorientált, igazodik a mindenkori csoport összetételéhez, annak egyéni igényeihez, a meghatározott tematika mentén.

A képzés résztvevői megismerhetik a kommunikáció alappilléreit, a kommunikáció szintjeit, az információfeldolgozás módját, a logika alapjait, valamint szert tehetnek érveléstechnikai és retorikai, dialektikai alapismeretekre, valamint kapcsolódó gyakorlatra. Mindezek együttesen hasznos és biztos alapot teremtenek ahhoz, hogy a kommunikáció figyelemmel kísérésével láthatóvá váljon egy-egy esetben az, hogy ki milyen álláspontot képvisel, milyen nyelvi eszközöket használ, milyen rejtett információt hordoznak magukban ezek a nyelvi eszközök.

Képzés nyilvántartási kódja: NY001084/2020

A képzés pontértéke: 16 kreditpont

Időpont: 2020. október 24-25. 10:00 – 18:00

Képzés formája: online (Discord, Zoom)

Ár: bruttó 76.200 Ft

További információk: csovcsics.kitti@fontanus.hu /+36 20/510-5720

Jelentkezés

Google Form
fontanus@fontanus.hu

2021-11-24T22:30:58+01:00

Cím

Go to Top