Castle of Mind

7990 Ft

Kétszemélyes logikai-stratégiai táblás játék.

Az elme kastélyának színes termében két játékos csap össze. A játékosok színes bábukat irányítanak a kastély kövein. A cél: eljuttatni a piros bábut a pálya közepére – és megakadályozni az ellenfelet, hogy ezt előbb elérje.

A játszma rengeteg lehetőséget rejt magában. A játékosok döntéseitől függ, melyik bábunak mekkora szerepet szánnak, milyen stratégiát alkalmaznak, hogyan váltanak menet közben, mikor és hol támadnak, hogyan védekeznek.

És ami különösen izgalmassá teszi az összecsapást, az a játék egyedi mechanikája, amelynek köszönhetően az ütés nem (feltétlenül) ott történik, ahol a lépés.
Ez az egyszerű, ám zseniális csavar a játékmenetben megköveteli, hogy a játékosok figyelme az egész pályára kiterjedjen, hogy igyekezzenek az ellenfélnél előrébb látni, hogy sok lehetséges verziót észben tartsanak, hogy gondolkozzanak – és folyamatosan fejlesszék a gondolkodásukat.

A küzdelem tehát valójában a két játékos elméjében zajlik. Az elme kastélyának színes kövein mozgatott színes bábuk ezt a megmérettetést jelenítik meg.

 

 

 

 

 

Leírás

Castle of Mind több mint játék. Nem csak szórakoztat, de próbára is tesz. Igénybe veszi az agyat – és fejleszti is azt.
A játék megalkotásakor a készítők elsődleges célja olyan játék létrehozása volt, amely fejlesztő hatással van a különböző mentális készségekre és képességekre.

A játék számos területen fejleszti a gondolkodást. Fejleszti a logikát, a stratégiai érzéket, a koncentrációt, a kombinatív képességeket, az összefüggések meglátását, az előre gondolkodást és más területeket.
A terméken található Fontanus Védjegy igazolja a játék fejlesztő hatását a Fontanus Központ kutatásai alapján.

 

További információk

Tömeg 0,7 kg
Méretek 32 × 32 × 5 cm

Cím

Go to Top