Módszertani kutatások

Legyen szó kutatásról, ismeretátadásról, rehabilitációról, sportolásról vagy a fejlődés bármely területéről, minden feladat esetén más módszer vezet célhoz.
A módszertan abban segít, hogy megtaláljuk a megadott feladathoz a leghatékonyabb módszert.

 Módszertan

A módszerek tudománya.
A Fontanus módszertanainak célja a fejlődés elősegítése, hogy eredményes, gyakorlatban működő módszereket adjunk az életünk és környezetünk jobbá tételéhez.

Kutatás

Megfigyelés és következtetés.
Kutatásaink arra irányulnak, hogy megismerjük a problémákat és hatékony, célravezető, modern megoldásokat találjunk rájuk, számos tudományterület és szervezet összehangolt munkájával.

Fontanus Módszertan

A módszerek tudománya

Megtalálni egy feladathoz a legmegfelelőbb módszert – vagy létrehozni egy újat – magas szintű hozzáértést igényel. A szükséges ismeretek összegyűjtésétől azok rendezésén keresztül annak feltérképezéséig, hogy hogyan érjük el a kívánt eredményt, számtalan szempontot figyelembe kell venni, egymással összehangolni és összeállítani belőle a megfelelő eljárást.

Legyen szó fizikai fejlesztésről (edzésmódszerekről, sportról), mentális fejlesztésről (oktatásokról, képzésekről) vagy bármilyen fejlesztő módszertanról, a célunk az, hogy modern, a XXI. századi megoldásokat találjunk az aktuális kihívásokra. Használatukkal bárki javíthat az életminőségén, a körülményein, a hétköznapjain, fejlesztheti önmagát, emberi kapcsolatait, az életét.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy az elméletből valóban működőképes gyakorlat válhasson. A kutatásaink és az általunk megalkotott módszerek a gyakorlatban is bizonyították hatékonyságukat.

tudás, módszertan

Problémák és megoldások

Néhány példa arra, milyen gyakorlati problémák esetén segíthet a módszertan tudománya, a megfelelő módszer megtalálása vagy kidolgozása:

 • Ha egy szervezeten belül az ismeretátadás akadozik, ami a munkavállalónak és a munkaadónak is problémát okoz, stresszhez, a munkavégzés hatékonyságának csökkenéséhez és bevételkieséshez vezet.
 • Ha akár a gyermekek oktatásában, akár a felnőttképzésben hatásos módszert keresünk bizonyos készségek és képességek fejlesztéséhez.
 • Ha egy kutatás megreked, nem vezet eredményre, a kutatás választott nézőpontja és eszközei korlátozottak.
 • Ha egy sportoló motivációját veszti, csökken az eredményessége.
 • Ha valaki az életmódján szeretne javítani, de nem találja meg azokat a megoldásokat, amikkel változtatni tudna.

A módszertan fejlesztésben több éves tapasztalattal rendelkezünk számos szakterületen, így például a tudományos kutatásban, az oktatásban, az egészségügyben, a sportban, a rendvédelemben, a stresszkezelésben és más területeken. Módszertanfejlesztési szolgáltatásunk keretében vállaljuk, hogy felmérjük partnerünk igényeit, rendszerezzük ismeretanyagát, kiválasztjuk vagy létrehozzuk a feladatnak legmegfelelőbb módszert és segítünk annak a gyakorlatba való átültetésében.

Az ajánlatkérést követően kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén a további egyeztetés érdekében.

Ajánlatkérés

Hozzájárulás *

Kutatásaink

Fontanus Tudományos Módszertani Kutató- és Oktatási Központnál a kutatások középpontjában az ember és a valóság kapcsolata van, ezt vizsgáljuk interdiszciplináris megközelítésből, több tudományterület felől megközelítve.

Tevékenységeink:

 • alapkutatás, alkalmazott kutatás, kísérleti fejlesztés és innováció
 • a létrehozott eredmények visszacsatolása a gyakorlatba, oktatási módszerek, ismertetterjesztő képzések és előadások, rendezvények, cikkek, játékok,  és más megjelenések formájában
 • kutatás-fejlesztési projektek hazai és külföldi szakemberek bevonásával
 • piaci igényekre kialakított szolgáltatásfejlesztés
 • tehetséges fiatalok számára kutatási projektekben való részvétel biztosítása
 • szakirányú továbbképzéseket kiegészítő, különböző kompetenciákat fejlesztő képzések és oktatási programok
 • részt vállalunk mentorprogramokban, tudományos szakdolgozatok elkészítésében