Oktatások, képzések

Oktatások, képzések

A Fontanus Központ oktatási tevékenységei széleskörűek. Magukba foglalják a saját alapítású felnőttképzésünkön folyó oktatást, nyilvános, interaktív előadásokat, tanfolyamokat, egyéni konzultációs és képzési lehetőségeket és azokat az akkreditált képzéseket is, melyek szakképzések mellett kiegészítő képzésként hirdetünk meg.

Minden képzésünk a Fontanus módszertani kutatásain alapul, így hallgatóink innovatív, kipróbált és hatékony módszerekkel találkozhatnak és fejlődhetnek.

Szakmai képzések

A Fontanus Központ kutatási eredményeit felhasználva, kifejezetten pedagógusok, ügyvédek és orvosok részére kidolgozott – a szakképzések mellett kiegészítő – akkreditált képzések, megértésorientált-kommunikáció, retorika, érveléstechnika, konfliktus- és stresszkezelés témákban.

Csoportos képzések

A hétköznapokban felmerülő problémákra választ adó, mindenki számára hasznos és érdekes, aktuális témákat feldolgozó csoportos képzések a Fontanus Központ kutatási eredményeit felhasználva.

Fontanus akadémia

Filozófiai iskola felnőtteknek. Azt a célt szolgálja, hogy felnőttek a filozófia eszközeivel és a Fontanus Központban kutatott módszerekkel fejlesszék a kompetenciáikat, a gondolkodásukat és a problémamegoldó képességüket, hogy az életükben képesek legyenek hatékonyan megoldani a problémáikat és megvalósítani a céljaikat.

Tudásátadás

Az oktatás aktív, gyakorlati, tudatos és természetes folyamat, a tudás és az információ áramoltatásának folyamata. A célja, hogy a tetteken, a tapasztaláson, a gondolkodáson keresztül új ismeretekhez jussunk, és fontos része, hogy a tudatosítással, megértéssel valóban használható, gyakorlati tudássá alakítsuk azt át. Az oktatáshoz tartozik minden olyan módszer, eszköz, lehetőség, amely ezt a folyamatot elősegíti.

A Fontanus Központnál elhivatottak vagyunk abban, hogy kutatási eredményeinket képzéseken, oktatásokon, tanácsadásokon, konzultációkon keresztül átadjuk azoknak, akik fejleszteni akarják önmagukat és a környezetüket, akik jobbítani akarják az életüket.

Szakmai képzések

Az orvosoknak kidolgozott képzéseinket, tanfolyamainkat a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Szak- és Továbbképzési Központ akkreditálja. Azok pontértékét minden félévben az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal határozza meg.

Az ügyvédek részére összeállított képzést a Magyar Ügyvédi Kamara akkreditálta. A képzés pontértékét a kamara határozza meg.

A pedagógusok részére összeállított képzésünket az Oktatási Hivatal akkreditálta.

Fontanus Akadémia

A Fontanus Akadémia interaktív és gyakorlati képzés felnőtteknek, ami gondolkodni tanít. Élményekkel, játékokkal, előadásokkal, beszélgetésekkel, közösségben. Az Akadémia a filozófia eszközeit tanítja meg a gyakorlatban használni, amikkel bárki hatékonyabb lehet mind a céljai felkutatásában, mind az elérésükben – legyen szó tanulásról, munkáról, kapcsolatokról vagy bármi másról.

Képzéseinken a hallgatók közvetlenül találkozhatnak a Fontanus Központ kutatási eredményeivel, módszereivel és eszközeivel.

Mi alapján választunk magunknak olyan életutat, amilyet? Miért küzdünk bizonyos dolgokért, célokért? Miért ismétlődnek a nehézségek az életünkben? Miért adjuk fel olykor a küzdelmet? Miért próbáljuk mégis újra? Mi az, ami hajt bennünket, és mi ennek az egésznek az értelme?

A Fontanus Akadémián a képzések a gondolkodásról, rácsodálkozásról, a kérdésekről, valamint olyan szemszögekről szólnak, ahonnan ritkán nézünk rá a problémáinkra, és amik tovább tudnak lendíteni bennünket, amikor azt gondoljuk, már minden utat bejártunk, és nincs tovább.

A filozófia és az Akadémián alkalmazott további tantárgyak tanulságokkal szolgálhatnak, eszközöket és nézőpontokat adhat, amiket ha a hétköznapokban használunk, közelebb kerülhetünk a céljainkhoz, jobban megérthetjük magunkat és a világot, aminek a részei vagyunk.