Eredmények

Kutatásaink eredményeként számos innovatív terméket, módszertant és fejlesztő módszert fejlesztettünk az elmúlt évek során.
Ezek közül több mára önálló márkaként érhető el.

COM

Castle Of Mind

Szórakoztatva fejleszt

A Castle of Mind család tagjai játékosan fejlesztik a kicsik és nagyok gondolkodását számos területen. A rendszeres játék fejleszti többek közt a figyelmet, a logikát, a stratégiai és kombinatív képességet, az összefüggések meglátását, az előrelátást és másokat, miközben szórakoztató, izgalmas időtöltés.

COM For Kids

COM for Kids

Játszva gondolkodni 

A népszerű Castle of Mind társasjáték elsősorban gyermekek számára fejlesztett verziója. A játék a gondolkodást és annak különböző területeit fejleszti már nagyon kis kortól: a kreativitást, kapcsolási gyorsaságot, a logikát, a stratégiai gondolkodást, az összefüggések meglátását és számos más terület.

Fontanus Könyvek

Török-Szabó Balázs könyvei

A Fontanus könyvek a tudat működését, az egyén fejlődését, a gondolkodás folyamatát mutatják be részletesen, összefüggéseiben. A sorozat kötetei izgalmas kalandot rejtenek az Olvasó számára, hogy feltérképezze, megértse saját működését, önmaga és a valóság kapcsolatát.

stressz

Fontanus Stresszkezelés

4 dimenziós stressztérkép

A modern, technológiailag fejlett társadalmakban egyre elterjedtebb jelenség a stressz. A Fontanus 4 dimenziós stressztérképe alapján ismeretet szerezhetünk a stressz mechanizmusáról, rálátást kaphatunk a stresszfaktorokra, és lépéseket tehetünk a hatékony stresszkezelésre.

Játékalapú oktatás

…és játékos fejlesztő eszközök

A játék mint tanulási mód az egyik legfontosabb a Fontanus módszerei közül. A játék gyakorlati tanulási folyamat, amiben a fejlődés természetesen és életszerűen jelenik meg, segítségével számos kompetencia fejleszthető hatékonyan gyermek- és felnőttkorban.

A fejlődés feltételei

A fejlődés folyamata

Török-Szabó Balázs a tudomány modern eredményeinek felhasználásával nemzetközi szinten is újszerű modellt állított fel az emberi elme és értelem működéséről. Ennek alapján dolgozta ki a fejlődés folyamatának gyakorlati módszertanát és bontotta ki annak alapfeltételeit.

beállítottságok

Beállítottság teszt

Hogyan látom a világot?

Kutatásaink alapján az emberek jellemzően háromféleképpen dolgozzák fel az információkat. A beállítódás tesztünket ezen eltérések felmérésére, kimutatására hoztuk létre. A módszertan része az információ feldolgozásának megértése, a különböző beállítottságok sajátosságainak ismertetése.

wsb, water skyball

Water Skyball

Fejlesztő vízi sport

A Water Skyball egyedi fejlesztésű, izgalmas, páros vízi sportág. Török-Szabó Balázs játékát a Fontanus Központ szakmai csapatával fejlesztették sportággá. Országos bajnokságokon, hazai és nemzetközi roadshowk keretében találkozhat vele a közönség, illetve szabadidős sportként is űzik.

Balance to the power two

Balance²

Mozgásterápiás edzésmódszer

Dr. Bajzik Éva mozgásszervi rehabilitációs szakorvos közreműködésével fejlesztett, a XXI. század emberének igényeire szabott mozgásterápiás edzésmódszer. Fejleszti az erő, állóképesség és gyorsaság képességeket, miközben segít a testtudat kialakításában, és a testünk egészséges és dinamikus egyensúlyának kialakításában.

Sportfilozófia

Új szemlélet az élsportban

A sportfilozófia a filozófiának egy teljesen új területe a XXI. században. Merőben új szemszögből tekint a sportra és a sportolóra: a mozgáshoz és a mozgást végző emberhez a filozófia oldaláról közelít, nem a pszichológia felől.

Az egyén és a teste közötti összefüggéseket és kapcsolatokat tárja fel, és mindennek a gyakorlati alkalmazására helyezi a fő hangsúlyt.

Fontanus Akadémia

Ismeretek első kézből

A Fontanus Akadémia interaktív és gyakorlati képzés felnőtteknek, ami gondolkodni tanít. Élményekkel, játékokkal, előadásokkal, beszélgetésekkel, közösségben. Az Akadémia a filozófia eszközeit tanítja meg a gyakorlatban használni, amikkel bárki hatékonyabb lehet a céljai felkutatásában és az elérésükben.

Képzéseinken a hallgatók közvetlenül találkozhatnak a Fontanus Központ kutatási eredményeivel, módszereivel és eszközeivel.

Díjak, elismerések, megjelenések

MagyarBrands 2021 – Innovatív Márka

    

Ország Játéka 2019

  • Családi Társasjáték kategória Közönségdíj
  • Ország Játéka Játszónap Különdíj

Társasjáték Olympia 2019 (GameRelation) – 2. legnépszerűbb játék

MENSA – társasjátékok versenye 2019 – döntős

MagyarBrands 2021 – Innovatív Márka

Országos televíziós közvetítések

  • 2021 – Országos WSB Szuperkupa közvetítései a Spíler TV műsorán
  • 2020 – Országos WSB Bajnokság közvetítései a mindigoTV műsorán